Možnosti štúdia, profily študijných odborov


6456 200  KADERNÍK


Absolvent odboru vie:  

  • upraviť účesy podľa predlohy a typu zákazníčky

  • zhotoviť zložité spoločenské a módne účesy s použitím vlasových doplnkov a príčeskov

  • zhotovovať príčesky a vlasové doplnky

  • farbiť vlasy do rozličných odtieňov s využitím nových foriem farbenia a odfarbovania

  • melírovať vlasy

  • sušiť vlasy do vĺn, preparovať vlasy

  • využívať poznatky o nových technológiách

  • poskytnúť poradenskú službu z hľadiska ošetrovania vlasov a návrhu na konečnú úpravu vlasov

  • spolupracovať na vývoji nových technológií účesovej tvorby

  • vykonávať pracovnú činnosť tak, aby nenarušoval životné prostredie

  • organizovať svoju prácu na pracovisku

  • nadviazať vhodne kontakt so zákazníkmi na základe poznatkov z psychológie a spoločenskej výchovy

Možnosti ďalšieho vzdelávania:

  • Po úspešnom vykonaní záverečnej skúšky má absolvent možnosť pokračovať v nadstavbovom štúdiu a štúdium ukončiť maturitnou skúškou.

hore

 

8545 200  ZLATNÍK A KLENOTNÍK


Absolvent odboru vie:  

  • určiť technologický postup a organizovať prácu pri individuálnej zákazkovej výrobe

  • pomocou výrobnej dokumentácie orientovať sa v zadaniach pracovných úloh

  • zhotoviť klenot alebo šperk podľa vybraného návrhu, vzorky alebo výkresu

  • zhotoviť zložité, umelecky náročné výrobky

  • zasadzovať drahokamy a šperkové kamene s použitím všetkých klenotníckych a zasadzovacích techník

  • urobiť povrchovú úpravu náročných výrobkov a drahých kovov

  • zložité opravy šperkov, klenotov

  • stanoviť hmotnosť drahých kovov a zlatníckych výrobkov

  • rôzne opracovať drahé kovy

  • jednať so zákazníkom

  • vykonávať pracovnú činnosť tak, aby nenarúšal životné prostredie.

Možnosti ďalšieho vzdelávania:

  • Po úspešnom vykonaní záverečnej skúšky má absolvent možnosť pokračovať v nadstavbovom štúdiu dennou formou (2 roky) a štúdium ukončiť maturitnou skúškou.


6445 2 00    KUCHÁR


Absolvent je kvalifikovaný zamestnanec, schopný samostatne pracovať v oblasti spoločného stravovania ako pracovník v reštauráciách, hoteloch, z ostatných zariadeniach spoločného stravovania a ako živnostník. Ovláda práce spojené so samostatnou prípravou pokrmov, pozná suroviny, nápoje a technológiu ich výroby, zásady uplatňovania gastronomických pravidiel, receptúry a technologické postupy bežných a náročných jedál, ovláda zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, kultivované spoločenské správanie, vie odborne komunikovať so zákazníkom. Podľa platnej platnej klasifikácie zamestnaní môže byť zaradený ako kuchár v reštauráciách, hoteloch a ostatných zariadeniach spoločného stravovania alebo ako živnostník po získaní potrebnej praxe. Absolvent je kvalifikovaný a spĺňa podmienky na výkon práce v oblasti spoločného stravovania. 

hore

 

2487 200    AUTOOPRAVÁR  obnovený odbor


UPLATNENIE  V  PRAXI :

-          v autoservisoch, autoopravovniach

-          v dopravných firmách

-          ako súkromný podnikateľ

hore